Προϊόντα Κομπόστ

Υποστηρίζοντας τους πελάτες μας στο δρόμο τους προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, προσφέρουμε δύο τύπους προϊόντων κομποστοποίησης: super compost και premium compost.

 • Home
 • Προϊόντα Κομποστοποίησης
Η έννοια του κομπόστ

Τι είναι το Κομπόστ;

Το κομπόστ είναι το προϊόν που προκύπτει από την ελεγχόμενη βιολογική αποσύνθεση οργανικού υλικού που έχει απολυμανθεί μέσω της παραγωγής θερμότητας και έχει σταθεροποιηθεί σε σημείο που είναι ευεργετικό για την ανάπτυξη των φυτών. Το κομπόστ έχει μικρή φυσική ομοιότητα με την πρώτη ύλη από την οποία προήλθε.

Το κομπόστ είναι ένας πόρος οργανικής ύλης που έχει τη μοναδική ικανότητα να βελτιώνει τα χημικά, φυσικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του εδάφους ή των μέσων καλλιέργειας. Περιέχει φυτικά θρεπτικά συστατικά αλλά δεν χαρακτηρίζεται ως λίπασμα.

Παρέχουμε δύο τύπους βιολογικού κομπόστ πολλαπλών χρήσεων, Super και premium. Αυτά τα κομπόστ έχουν υποστεί επεξεργασία υπό ελεγχόμενες συνθήκες για την παραγωγή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας.

Το Super compost είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται με ανάμειξη, στοίβαξη και τόρνευση βιοαποδομήσιμων υλικών υπό συνθήκες διαχείρισης. Το κομπόστ που πωλείται από την A+E έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από φυτικά υλικά που ανακυκλώνονται από πάρκα, κήπους και νοικοκυριά.

Το premium κομπόστ είναι ένα φυσικό προϊόν που παρασκευάζεται με ανάμειξη, στοίβαξη και αερισμό βιοαποικοδομήσιμων υλικών υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες σε ένα σύστημα κομποστοποίησης εντός δοχείου με ξεχωριστή φάση ωρίμανσης. Το κομπόστ που πωλείται από την Α+Ε έχει παρασκευαστεί από ένα μείγμα απορριμμάτων τροφίμων από τις εμπορικές μας συλλογές απορριμμάτων τροφίμων, μαζί με φυτικά υλικά και οργανικά απόβλητα που ανακυκλώνονται από πάρκα, κήπους και νοικοκυριά.

Η Παραγωγή του Κομπόστ

Πώς παράγεται το κομπόστ;

Το κομπόστ παράγεται μέσω της δραστηριότητας αερόβιων μικροοργανισμών (που απαιτούν οξυγόνο). Αυτά τα μικρόβια απαιτούν οξυγόνο, υγρασία και τροφή για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Όταν αυτοί οι παράγοντες διατηρούνται στα βέλτιστα επίπεδα, η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης επιταχύνεται πολύ. Τα μικρόβια παράγουν θερμότητα, υδρατμούς και διοξείδιο του άνθρακα καθώς μετατρέπουν τις πρώτες ύλες σε ένα σταθερό εδαφοβελτιωτικό. Η ενεργός κομποστοποίηση χαρακτηρίζεται τυπικά από μια φάση υψηλής θερμοκρασίας που απολυμαίνει το προϊόν και επιτρέπει υψηλό ρυθμό αποσύνθεσης, ακολουθούμενη από μια φάση χαμηλότερης θερμοκρασίας που επιτρέπει στο προϊόν να σταθεροποιείται ενώ αποσυντίθεται ακόμη με χαμηλότερο ρυθμό. Το κομπόστ μπορεί να παραχθεί από πολλές «πρώτες ύλες» (πρώτες οργανικές ύλες, όπως φύλλα, κοπριά ή υπολείμματα τροφίμων). Υπάρχουν κρατικοί και ομοσπονδιακοί κανονισμοί για να διασφαλίζουν ότι διατίθενται στην αγορά μόνο ασφαλή και περιβαλλοντικά ωφέλιμα κομπόστ.

The Production Method of Compost

Compost In-Vessel

It is an accelerated version of the natural composting process where biodegradable waste is fed into large, enclosed chambers with added heat, carefully controlled pH and microbial action to create premium-grade compost in three days. Take a look at the individual steps above. 

We also use open windrow composting to recycle purely garden waste. The material is shredded and formed into trapezium shaped piles and then monitored for moisture and turned to aerate over eight weeks. This produces a quality compost which is screened and sold to the agricultural or horticultural industry.

Interested in a Specific Service?

Φυσικά οφέλη από τη χρήση κομπόστ

Βελτιωμένη Δομή

Το κομπόστ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη φυσική δομή του εδάφους. Σε εδάφη λεπτής υφής (πηλό, αργιλώδες), η προσθήκη κομπόστ θα μειώσει την πυκνότητα όγκου, θα βελτιώσει την ευθρυπτότητα (εργασιμότητα) και την αραιότητα ύλης και θα αυξήσει τη διαπερατότητά του σε αέρια και νερό, μειώνοντας έτσι τη διάβρωση. Όταν χρησιμοποιείται σε επαρκείς ποσότητες, η προσθήκη κομπόστ έχει τόσο άμεσο όσο και μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στη δομή του εδάφους. Αντιστέκεται στη συμπύκνωση σε εδάφη με λεπτή υφή και αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης νερού και βελτιώνει τη συσσώρευση του εδάφους σε εδάφη με χονδροειδή υφή (αμμώδη). Οι ιδιότητες δέσμευσης του εδάφους του κομπόστ οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε χούμο. Το χούμο είναι ένα σταθερό υπόλειμμα που προκύπτει από υψηλό βαθμό αποσύνθεσης οργανικής ύλης. Τα συστατικά του χούμου λειτουργούν ως «κόλλα» του εδάφους, συγκρατώντας τα σωματίδια του εδάφους μαζί, καθιστώντας τα πιο ανθεκτικά στη διάβρωση και βελτιώνοντας την ικανότητα του εδάφους να συγκρατεί την υγρασία.

Διαχείριση υγρασίας

Διαχείριση υγρασίας

Η προσθήκη κομπόστ μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στην ξηρασία και πιο αποτελεσματική χρήση του νερού. Επομένως, η συχνότητα και η ένταση του ποτίσματος μπορεί να μειωθεί. Πρόσφατη έρευνα προτείνει επίσης ότι η προσθήκη κομπόστ σε αμμώδη εδάφη μπορεί να διευκολύνει τη διασπορά της υγρασίας επιτρέποντας στο νερό να μετακινηθεί πιο εύκολα πλευρικά από το σημείο εφαρμογής του.

Χημικά οφέλη από τη χρήση κομπόστ

Παρέχει θρεπτικά συστατικά

Τα προϊόντα κομποστοποίησης περιέχουν μια σημαντική ποικιλία μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών. Αν και συχνά θεωρείται ως καλή πηγή αζώτου, φωσφόρου και καλίου, το κομπόστ περιέχει επίσης μικροθρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών. Δεδομένου ότι το κομπόστ περιέχει σχετικά σταθερές πηγές οργανικής ύλης, αυτά τα θρεπτικά συστατικά παρέχονται σε μορφή βραδείας αποδέσμευσης. Σε βάση λίβρα προς λίβρα, μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών δεν βρίσκονται συνήθως στο κομπόστ σε σύγκριση με τα περισσότερα εμπορικά λιπάσματα. Ωστόσο, το κομπόστ εφαρμόζεται συνήθως σε πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς. Ως εκ τούτου, μπορεί να έχει σημαντική σωρευτική επίδραση στη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών. Η προσθήκη κομπόστ μπορεί να επηρεάσει τόσο το λίπασμα όσο και τη ρύθμιση του pH (προσθήκη ασβέστη/θείο). Το κομπόστ όχι μόνο παρέχει κάποια θρεπτική αξία, αλλά συχνά κάνει πιο αποτελεσματικά τα τρέχοντα προγράμματα λιπασμάτων.

Τροποποιεί και σταθεροποιεί το pH

Η προσθήκη κομπόστ στο έδαφος μπορεί να τροποποιήσει το pH του τελικού μείγματος. Ανάλογα με το pH του κομπόστ και του εγγενούς εδάφους, η προσθήκη κομπόστ μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το pH του μίγματος εδάφους/κομπόστ. Επομένως, η προσθήκη ενός ουδέτερου έως ελαφρώς αλκαλικού κομπόστ σε ένα όξινο έδαφος θα αυξήσει το pH του εδάφους εάν προστεθεί σε κατάλληλες ποσότητες. Σε συγκεκριμένες συνθήκες, το κομπόστ έχει βρεθεί ότι επηρεάζει το pH του εδάφους ακόμη και όταν εφαρμόζεται σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο 10-20 τόνους ανά στρέμμα. Η ενσωμάτωση του κομπόστ έχει επίσης την ικανότητα να ρυθμίζει ή να σταθεροποιεί το pH του εδάφους, με αποτέλεσμα να αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά στην αλλαγή του pH.

Βιολογικά οφέλη από τη χρήση κομπόστ

Παρέχει Biota εδάφους

Η δραστηριότητα των οργανισμών του εδάφους είναι απαραίτητη σε παραγωγικά εδάφη και για υγιή φυτά. Η δραστηριότητα τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία οργανικής ύλης. Οι μικροοργανισμοί του εδάφους περιλαμβάνουν βακτήρια, πρωτόζωα, ακτινομύκητες και μύκητες. Δεν βρίσκονται μόνο μέσα στο κομπόστ, αλλά πολλαπλασιάζονται στα μέσα του εδάφους. Οι μικροοργανισμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποσύνθεση της οργανικής ύλης, η οποία, με τη σειρά της, οδηγεί στο σχηματισμό χούμου και στη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών. Οι μικροοργανισμοί μπορούν επίσης να προάγουν τη δραστηριότητα των ριζών καθώς συγκεκριμένοι μύκητες λειτουργούν συμβιωτικά με τις ρίζες των φυτών, βοηθώντας τους στην εξαγωγή θρεπτικών συστατικών από το έδαφος. Τα επαρκή επίπεδα οργανικής ύλης ενθαρρύνουν επίσης την ανάπτυξη γαιοσκωλήκων, οι οποίοι μέσω της διάνοιξης σήραγγας αυξάνουν τη διείσδυση και τον αερισμό του νερού.

Καταστέλλει τις ασθένειες των φυτών

Η συχνότητα εμφάνισης νόσου σε πολλά φυτά μπορεί να επηρεαστεί από το επίπεδο και τον τύπο της οργανικής ύλης και των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο έδαφος. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας αυξημένος πληθυσμός ορισμένων μικροοργανισμών μπορεί να καταστείλει συγκεκριμένες ασθένειες των φυτών όπως η πιθήρα και το φουζάριο καθώς και οι νηματώδεις. Γίνονται προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας κομποστοποίησης προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός αυτών των ευεργετικών μικροβίων.

Sustainable, Reliable & Affordable Energy!

Providing Value To Our ClientsThrough Ongoing Product & Innovation.

While improving the yield and performance of solar energy products, our PV industry experience enables us to provide in-depth material sourcing, financing and supply chain expertise for every step.

Raw polycrystalline silicon for PV manufacturing. Offered in various grades and formats including chunks, chips, powder and ingot.

ΠροΪόντα Κομπόστ Α+Ε

Κορυφαίος προμηθευτής προϊόντων κομποστοποίησης στην Κύπρο

Premium Compost

Premium Compost

Food-derived compost is a natural product made by mixing, stacking and aerating biodegradable materials under strictly controlled conditions in an in-vessel composting system with a separate maturation phase.
 • Beneficial soil micro-organisms
 • Reduced nutrient leaching
 • Better soil structure
Διαβάστε Περισσότερα
Super Compost

Super Compost

Organic compost is a natural product made by mixing, stacking and turning biodegradable materials under managed conditions.
 • Nutrient recycling
 • Soil-aggregation
 • Reduced erosion risk
Διαβάστε Περισσότερα

Sustainable, reliable & affordable organic recycling & soil management solutions, Contact Us Now!

As a world wide distributor of solar supplies we endeavor provide fast and knowledgeable service, we can get all the materials you need by sea or air.

  Request A Quote

  We take great pride in everything that we do, control over products allows us to ensure our customers receive the best quality service.

  1

  Years Of Experience In
  The Solar Industry

  Customers Doing it Their Way!