While the renewable energy comprises a range of technologies, including wind and hydro based solutions, in the Middle East there’s no doubt that solar is king...
Batteries are the most expensive part of a solar system. Between appropriately-size battery bank and a battery-based inverter like the Outback Radian, you’re looking...
Η μείωση των απωλειών και της σπατάλης τροφίμων είναι απαραίτητη σε έναν κόσμο όπου ο αριθμός των ανθρώπων που πλήττονται από την πείνα αυξάνεται αργά από το 2014, και τόνοι και τόνοι βρώσιμων τροφίμων χάνονται ή/και σπαταλούνται καθημερινά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 14 τοις εκατό των τροφίμων που παράγονται χάνεται μεταξύ της συγκομιδής και […]
Η κυπριακή πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων βασίζεται κυρίως στην ιεράρχηση των απορριμμάτων (πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση, διάθεση) και στον σωστό περιβαλλοντικό χειρισμό. Απώτερος στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης/εξάλειψης των αρνητικών επιπτώσεων της παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων, της προώθησης της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και […]
Η μείωση της σπατάλης τροφίμων πρέπει να είναι προτεραιότητα, δήλωσε το Σάββατο ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, παρευρισκόμενος στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού βιώσιμης γαστρονομίας. Ετήσιες στατιστικές δείχνουν ότι 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι αναλώσιμων τροφίμων καταλήγουν σε χωματερές ενώ 900 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από πείνα, είπε ο Γρηγορίου, προσθέτοντας ότι στην ΕΕ, […]
Σπαταλώντας τρόφιμα σπαταλάμε τα πάντα: νερό, εργασία, καύσιμα, χρήματα και αγάπη.
Wasting food wastes everything: water, labour, fuel, money and love.
Reducing food waste should be a priority, agriculture ministry permanent secretary Andreas Gregoriou said on Saturday while attending the award ceremony for a sustainable gastronomy competition. Yearly statistics show that 1.3 billion tonnes of consumable food end up in landfills while 900 million people worldwide suffer from starvation, Gregoriou said, adding that in the EU, […]
The Cypriot policy on waste management is based mainly on waste hierarchy (prevention, reuse, recycling, recovery, disposal) and the correct environmental handling. The ultimate aim is to protect the environment and human health. This is achieved through the reduction/elimination of the negative effects of the generation and management of waste, the promotion of reuse, recycling […]
Reducing food losses and waste is essential in a world where the number of people affected by hunger has been slowly on the rise since 2014, and tons and tons of edible food are lost and/or wasted every day. Globally, around 14 percent of food produced is lost between harvest and retail, while an estimated 17 percent […]