Σταματήστε την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων, για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη

Η μείωση των απωλειών και της σπατάλης τροφίμων είναι απαραίτητη σε έναν κόσμο όπου ο αριθμός των ανθρώπων που πλήττονται από την πείνα αυξάνεται αργά από το 2014, και τόνοι και τόνοι βρώσιμων τροφίμων χάνονται ή/και σπαταλούνται καθημερινά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 14 τοις εκατό των τροφίμων που παράγονται χάνεται μεταξύ της συγκομιδής και […]
Read More

Κυπριακή Στρατηγική Διαχείρισης Απορριμμάτων

Η κυπριακή πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων βασίζεται κυρίως στην ιεράρχηση των απορριμμάτων (πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση, διάθεση) και στον σωστό περιβαλλοντικό χειρισμό. Απώτερος στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης/εξάλειψης των αρνητικών επιπτώσεων της παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων, της προώθησης της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και […]
Read More

Η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι «επιτακτική»

Η μείωση της σπατάλης τροφίμων πρέπει να είναι προτεραιότητα, δήλωσε το Σάββατο ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, παρευρισκόμενος στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού βιώσιμης γαστρονομίας. Ετήσιες στατιστικές δείχνουν ότι 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι αναλώσιμων τροφίμων καταλήγουν σε χωματερές ενώ 900 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από πείνα, είπε ο Γρηγορίου, προσθέτοντας ότι στην ΕΕ, […]
Read More

Reducing food waste is ‘imperative’

Reducing food waste should be a priority, agriculture ministry permanent secretary Andreas Gregoriou said on Saturday while attending the award ceremony for a sustainable gastronomy competition. Yearly statistics show that 1.3 billion tonnes of consumable food end up in landfills while 900 million people worldwide suffer from starvation, Gregoriou said, adding that in the EU, […]
Read More

Cyprus Waste Management Strategy

The Cypriot policy on waste management is based mainly on waste hierarchy (prevention, reuse, recycling, recovery, disposal) and the correct environmental handling. The ultimate aim is to protect the environment and human health. This is achieved through the reduction/elimination of the negative effects of the generation and management of waste, the promotion of reuse, recycling […]
Read More